Top
Tabata-trening-iLike-mk

Вежби со кои ќе согорите повеќе од 300 калории за само 20 минути

Денес ви ги претставуваме вежбите „Табата“ кои го добиле името според докторот кој истите ги концепирал, Др. Табата од Америка, во 1996 година. Станува збор за интензивен тренинг при кој не ви се потребни никакви помошни средства. Работите единствено со сопствената маса и тело.

„Табата“ се состои од неколку различни вежби, а секоја од нив се изведува во серии од по 20 секунди во комбинација со 10 секунди пауза. За видливи резултати препорачливо би било да вежбате секојдневно, по 20-тина минути.

Повелете видео-инстукции од популарниот метод за брзо согурување калории.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *