Top
neverstvo

Неверството може да го откриете во гласот

Според најновата студија на канадските научници, жените кои имаат висок глас и мажите кои имаат подлабок глас се повеќе склони кон неверство.

Учесниците во истражувањето имале задача да слушнат две верзии на електронски модифициран машки и женски глас. Жените сметаат дека мажите со подлабок глас изневеруваат, а пак мажите се изјасниле дека постојат поголеми шанси да изневеруваат жените со повисок глас.

Научниците од Универзитетот Макмастер во Хамилтон, објаснуваат дека постои поврзаност помеѓу гласот и неверството и истата се крие во хормоните. Мажите кои имаат високо ниво на тестостерон (машки хормон) имаат подлабок глас, а жените со високо ниво на естроген (женски хормон) имаат висок глас.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *