Top
bez sminka

Кога жените го покажуваат лицето без шминка?

23Британската козметичка компанија “OVS” спровела истражување чии резултати покажале дека на голем број жени им се потребни 19 месеци за да го покажат лицето без шминка пред својот партнер. Во ова истражување биле вклучени 1000 жени, поголем дел од жените велат дека се опседнати со совршениот изглед во секој момент пред својот партнер, а успеваат да се опуштат дури после речиси година ипол.

40% од жените во истражувањето откриваат дека намерно ги кријат деталите од своите ритуали и тајни за разубавување, а една третина велат дека се трудат да изгледаат како да се природно совршени. Секоја 20-та жена признава дека никогаш не дозволила партнерот да ја види целосно без шминка на лицето.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>