Top
kraj-na-ljubovta

Зошто жените престануваат да љубат?

Понекогаш кога се заљубувате, верувате во вечноста, но тој идеал може да исчезне за момент. Најчесто, ова се случува кога жената повеќе не се чувствува удобно и сакано во врската. Заљубеноста исчезнува лесно и брзо исто како што се појавува. Вистината е дека тешко е сами на себе да си признаеме дека љубовта исчезнува, особено кога тоа се случува по многу години, но тоа сепак се случува. Жените се подготвени да си заминат и да заборават на сѐ од неколку причини.

Недостаток на почит
Секоја врска си заслужува внимание. Кога жената не добива доволно внимание, таа се чувствува запоставена, непосакувана и неизбежно е тоа да ја олади. Взаемното почитување е клучот за секоја врска и успех.

Недостаток на интимност
Жените во врската имаат тенденција да ја развијат својата интимност за да постигнат единство на духот и телото со нивниот партнер. За жените блискоста е исто толку важна како и нежноста.

На другите им е поинтересна
Кога една жена сфаќа дека другите мажи ја третираат со поголема грижа и внимание, од нејзиниот партнер, односот може да биде сериозно загрозен. Жената на која партнерот внимава секој ден е задоволна од љубов и не се грижи за другите.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>