Top
VARIOUS

Колку долго смеете да седите со скрстени нозе?

Лекарите постојано предупредуваат дека седењето со прекстени нозе му штетни на здравјето, како на вените, така и на грбот. Резултатите од спроведено истражување покажуваат дека таа положба на седење е штетна ако седите подолго време. Со ова истражување е докажано дека на тој начин се оштетуваат вените, нервите и се покачува крвниот притисок. Научниците велат дека ваквото седење не предизвикува здравствени проблеми, но само ако седите по малку, се додека не ви отрпнат нозете. Долгото седење во ваква положба може да предизвика отрпнување на нервите, и затоа не ги чувствуваме нозете.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>