Top
Untitled-1

Неверојатна цветна градина во Дубаи која ќе ве остави без здив

Пред извесно време во Дубаи беше поставен проектот „Dubai Miracle Garden“ кој прерасна во апсолутна туристичка атракција. На површина од 72.000 квадратни метри беа засадени 45 милиони корени на цвеќиња во различни бои. Истите формираат срциња, ѕвезди, кругови, пирамиди и други неправилни форми. Според очекувањата, цветната градина ќе ја посетуваат околу 1 милион туристи.

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-002

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-003

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-004

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-005

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-006

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-007

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-008

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-009

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-010

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-011

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-012

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-013

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-014

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-015

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-016

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-017

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-018

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-019

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-020

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-021

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-022

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-023

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-024

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-025

Cvetna-gradina-Dubai-iLike-mk-026
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>