Top
Cactus-Zen-Garden-iLike-mk

Креирајте домашна зен-градина со кактуси

Денес ви презентираме интересна идеја за креирање на мала зен-градина со кактуси, која ќе даде дополнителен шарм на вашата соба за дневен престој.

За креирање на оваа мини зен-градина потребни ви се: кактуси со различни форми (а, ги има повеќе од 1.650 видови), хумус, стаклен сад и декоративни камчиња.

Во продолжение кус туторијал за реализација на овој проект, за кој ќе ви се потребни само 20-тина минути и доза на креативност.

ЧЕКОР 1: обезбедете кактуси, стаклен сад, хумус и камчиња

ЧЕКОР 1: Обезбедете неколку кактуси, стаклен сад, хумус и камчиња

ЧЕКОР 2: Ставете ги камчињата на дното од садот

ЧЕКОР 2: Ставете ги камчињата на дното од садот

ЧЕКОР 3: Нанесете доволна количина на хумус во кој ќе ги засадите кактусите

ЧЕКОР 3: Нанесете доволна количина на хумус во кој ќе ги засадите кактусите

ЧЕКОР 4: Заседете ги кактусите, но бидете особено внимателни со боцките

ЧЕКОР 4: Заседете ги кактусите, но бидете особено внимателни со боцките

ЧЕКОР 5: Завршете со декоративни камчиња за подобар естетски ефект

ЧЕКОР 5: Завршете со декоративни камчиња за подобар естетски ефект

Финалниот изглед на мини-зен градината

Финалниот изглед на мини-зен градината
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>