Top
Вертикална ботаничка градина

Вертикална ботаничка градина

По повод Париската дизајнерска недела која оваа година ќе се одржи од 9-ти до 15-ти септември, францускиот ботаничар Патрик Бланк создал мошне интересна и несекојдневна инсталација. Имено, тој успеал да постави вертикална ботаничка градина на дел од фасадата на еден релативно стар објект во Париз. За реализација на овој проект потребни точно 49 дена, земајќи ги во предвид и деновите во кои е работена изолацијата на објектот.

Вертикална ботаничка градина

Вертикална ботаничка градина

Вертикална ботаничка градина
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>