Top
Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-F

Луксузна куќа со мермерни детали во Лас Вегас

Оваа куќа се наоѓа во карпестото подрачје на Лас Вегас, кое изобилува со високи палми и кактуси. Па, локалното архитектонско студио „AssemblageSTUDIO“ ја концепирало куќата според локалните услови и амбиент. Објектот има динамична форма, а изобилува со мермерни површини и големи прозори. И одвнатре и однадвор доминира сивата боја.

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-002

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-003

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-004

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-005

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-006

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-007

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-008

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-009

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-010

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-011

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-012

Tresarca-assemblageSTUDIO-iLike-mk-013
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *