Top
House-BCN-iLike-mk-F

Симпатична куќа направена од тули и дрво во предградието на Барселона

Креативниот тим на шпанското архитектонско биро „H Arquitectes“ концепирал убав семеен дом кој во целост ги задоволува потребите на едно 4-члено семејство. Куќата е во минималистички стил, а изработена од црвена тула, старо дрво и бетон. Работниот наслов на објектот бил „House 1101“, а истата е целосно реализирана во текот на 2013 година.

House-BCN-iLike-mk-002

House-BCN-iLike-mk-003

House-BCN-iLike-mk-004

House-BCN-iLike-mk-005

House-BCN-iLike-mk-006

House-BCN-iLike-mk-007

House-BCN-iLike-mk-008

House-BCN-iLike-mk-009

House-BCN-iLike-mk-010

House-BCN-iLike-mk-011

House-BCN-iLike-mk-012

House-BCN-iLike-mk-013
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *