Top
Поткровје за студенти во Барселона

Поткровје за студенти во Барселона

Архитектката Ева Котман имала навистина тешка задача при ентериерното решавање на овој простор. Таа морала да адаптира 130 метри квадратни тавански простор во пристојно катче за живот, а притоа располагала со мали средства.

Работата на овој проект беше вистински предизвик за мене. Од стар и запуштен простор успеав да создадам минималистички уреден стан достоен за студентски живот.
Станот е навистина длабок, а има мал број на прозори. Па поради тоа одлучив ѕидовите да ги бојадисам со бела боја. Всушност, белата боја доминира во поткровјето. Токму таа е извор на светлина.

Поткровје за студенти во Барселона

Поткровје за студенти во Барселона

Поткровје за студенти во Барселона

Поткровје за студенти во Барселона

Поткровје за студенти во Барселона
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>