Top
Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Тимот од архитектонското студио „Squire & Partners“ концепирал и изработил навистина несекојдневна фасада на една реновирана куќа во Мејфер, Лондон. За изработка на фасадата искористени се точно 4.080 лисја направени од алуминиум во златни нијанси со цел да се постигне автентичен изглед на жолти есен лисја. За реализацијата на целата фасада биле потребни три години.

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја

Фасада направена од илјадници лисја
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>