Top

Цел град го научил јазикот на глувонемите за да му приреди совршено убав ден на едно момче

Мухарем е млад дечко од Истанбул, кој од раѓање има проблеми се слухот, па неговото комуницирање се одвива со јазикот на глувонемите. Овој јазик го познаваат само мал процент на луѓе, кои имаат реална потреба од истиот.

Но, еден убав ден Мухарем забележал нешто чудно во неговиот роден град. Имено, секој минувач го знаел јазикот на глувонимите и општел без никаков проблем со ова момче.

Реализацијата на овој преубав проект е под покровителство на „Samsung“.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>