Top
Istanbul-iLike-mk-F

Истанбул – Хаотичен град полн со шарени згради

Истанбул е неверојатно возбудлив град, полн со луѓе од различни краишта на светот, разновидна храна која се нуди на секој агол, но и огромен број шарени згради кои се вистинска атракција за туристите. Велат никој град на светот не влева толку оптимизам и позитивен дух како Истанбул, градот кој го спојува стариот континент со Мала Азија.

Турскиот архитект Јенер Торун цели 14 години го фотографира овој динамичен град, а последнава година тие фотографии ги објавува на својот профил на „Инстаграм“. Во неговото портфолио можат да се видат живописни згради од минатото, но и модерна архитектура со идеална симетрија, но повторно колоритна и впечатлива. Тој фотографира комерцијални објекти, но и станбени згради од посиромашните делови на овој убав град.

Во продолжение погледнете сосема мал дел од неговите фотографии, а за повеќе, посетете го неговиот популарен „Инстаграм“ профил.

lifebuzz-0bc0cd7c06c7775bbe59aafa9bb831b4-limit_2000

lifebuzz-2d0472ec94c8ab5bca18a5ec1b37f8e6-limit_2000

lifebuzz-3f773eba1e1e29698c12ca3f038a900c-limit_2000

lifebuzz-3fd148dece9731b9d5190da3b4bc1e0a-limit_2000

lifebuzz-6d061659c9296ece536555a59d75c6f0-limit_2000

lifebuzz-7fe1d1ef195d34e689d10b4b2759d2f8-limit_2000

lifebuzz-9c1968fd591055441b41c4019aac19ec-limit_2000

lifebuzz-69f5f7dab02a8ed50a518a5aac1ad6cf-limit_2000

lifebuzz-762bd4356b637d9783431b0c320bdb0f-limit_2000

lifebuzz-3873fda3df2f4aedcb51408447a9adcd-limit_2000

lifebuzz-5666df4d64b63b6bf06e2adf73289947-limit_2000

lifebuzz-55817e0246afa2c31c504742637fa913-limit_2000

lifebuzz-b529749b9feda79e67506a35c4f6fa3e-limit_2000

lifebuzz-d9cd29e58d78a5a27e59f546e95ebbbf-limit_2000-(1)

lifebuzz-fbc87f2dcafdddbd5ae5774828f424fe-limit_2000
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>