Top
ca-photo-iLike-mk

National Geographic објави меморијална галерија во чест на легендарниот фотограф Ансел Адамс

Ансел Адамс (1902 – 1984) бил американски екологист и голем љубител на фотографијата. Цели 25 години од својот живот посветил на фотографирање. Според многумина тој ги направил најдобрите пејзажни фотографии од националниот парк Јосемити во Калифорнија. После 30 години од неговата смрт, магазинот „National Geographic“ одлучи да објави дел од неговите фотографии снимени токму во националниот парк. Целата иницијатива е поттикната од Питер Ејсик, кој е носител на целиот проект.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *