Top
Glavobolka-devojka-iLike-mk

Трик од само 30 секунди со кој поминува главоболката

Се чини дека Кинезите се ненадминливи кога станува збор за алтернативна медицина. Токму тие ја открија точката Хоку (што на кинески значи „ѕвезда“). Истата се наоѓа помеѓу палецот и показалецот на раката, а притисокот од само 30 секунди на оваа точка го опушта целиот нервен систем.

Куси инструкции за тоа како да ја примените оваа нова техника:

1. Со левиот палец и показалец притиснете ја Хоку точката на десната рака,
2. Задржете околу 30 секунди или додека не почувствувате опуштање на мускулите, а потоа пуштете.

Оваа постапка нема никакви несакани ефекти.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>