Top
Спречете ја непријатната миризба од стапалата

Спречете го непријатниот мирис од стапалата

Миризбата од стапалата може да претставува голем проблем и да биде непријатна за околината. Негуваните и убави стапала се одраз на вашата хигиена. Тие влијаат врз вашата репрезентативност.

Чевлите од антилоп или пластични материјали ја задржуваат влажноста. Тоа значи дека бактериите полесно се шират, предизвикуваат влажнење и уште полоша миризба на стапалата. Без разлика која врста на чевли ќе носите, трудете се да не носите ист чифт два дена по ред. Најдобра мерка за спречување на лошата миризба од стапалата е добрата хигиена. Користете антибактериски сапун со кој темелно ќе ги измиете стапалата. Ова нека ви стане секојдневна навика.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>