Top
cveke

Што открива бојата на цвеќето кое ви го подарува?

Некои истражувања покажуваат дека цвеќето кое го добивате како подарок од момчето открива многу за неговите чувства. Од друга страна пак, се смета дека момчињата воопшто не размислуваат кога треба да подарат цвеќе и најчесто се одлучуваат за црвена ружа.

Црвена боја: ја покажува љубовта и романтичните чувства, страста и почитта.

Бела боја: укажува на наклонетост, искрените и сериозни намери, без разлика дали е во прашање врска или брак.

Жолта боја: искажува пријателство и приврзаност.

Розева боја: израз на воодушевување, благодарност и среќа.

Портокаловa боја: знак за обожавање и прикриена страст.

Нежна боја на праска: израз на симпатија, признавање и уважување.

Виолетова – боја на лаванда: покажува дека тој е целосно маѓепсан и заљубен на прв поглед.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>