Top
visok maz

Високите мажи изневеруваат повеќе

Најголем дел од девојките сакаат нивниот партнер да биде висок. Според новите истражувања, токму високите мажи се посклони на изневерување. Причината за тоа се наоѓа во големото ниво на самодоверба и вишокот на тестостерон.

Истражувањето на една страница за склопување бракови покажало дека високите мажи имаат поголема самодоверба која произлегува од нивната висина. Високиот маж полесно ќе ѝ пријде на жената поради тоа што е висок, а ни жените не се сосема рамнодушни на висината. Жените сакаат да се чувствуваат сигурно покрај мажот, а самодовербата кај пониските мажи е многу поретка.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>