Top
bebe_nasmevka

Насмевката на бебето е најважно за мајката

Мајките би го направиле и невозможното за да ги видат своите малечки насмеани. Од таа насмевка, не само што бебето ќе биде добро расположено туку и мајката. Научниците велат дека детската насмевка има позитивно влијание врз организмот на мајката.

Италијански имунолози преку серија на истражувања и набљудувања утврдиле дека кога бебето се смее, кај мајката се активира мозочниот дел за уживање, а со самото тоа се намалува стресот во организмот и се подобрува имунолошкиот систем. Истражувањето кое било спроведено на неколку илјади мајки и бебиња потврдило дека оние бебиња кои често се смеат прават нивните мајки поретко да се разболуваат од инфекции на организмот.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>