Top
Zrela-zena

Комплимент на кој жените не остануваат рамнодушни

Не постои жена која останува целосно рамнодушна кон прекрасен збор, упатен на нејзината сметка.

Најдргиот комплиент на секоја жена во зрела доба е дека изглед младолико. Тој комплимент дури го засенува “колку многу си ослабнала”.

Една британска студија покажала дека дури 60% од испитаните жени сакаат да слушнат дека изгледаат помладо и дека тоа е комплимент кој им ја подигнува нивната самодоверба. Дури 62% од испитаничките активно работат на забавување на процесот на стареење, користејќи различни начини и производи. Изненадувачки е дека испитаничките со најголема самодоверба биле жени на околу 55 години. Не заборавајте дека младоста е во духот, па затоа, се додека сте среќни и спремни да работите, ќе бидете млади, без оглед на возраста!
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *