Top
rucek

Кое е најдоброто време за ручек?

Ако сакате да одржите тенка линија ова сигурно ќе ве интересира.

Во една неодамна спроведена анкета, чии резултати беа објавени во American Journal of Clinical Nutrition, вели дека секогаш треба да ручаме пред 15 часот. Научниците велат дека нашиот глад е контролиран од циркадијален ритам односно од нашиот внатрешен саат. Тоа значи дека ако јадеме доцна во текот на денот, нашето тело потешко ќе ги обработи калориите.

Со други зборови, ако секогаш чекате да почувствувате дека сте навистина гладни, салатата ќе изгледа помалку атрактивна, а исто така е и поголема веројатноста дека подоцна ќе изедете чоколадо.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>