Top
Efikasen_raboten_den_iLike_mk

Работниот ден би бил поефикасен доколку трае само 4 часа

Клуч на големиот успех е напорна работа во краток временски период, а потоа краток одмор пред останатиот дел од работата со сериозна концентрација на активностите и обврските. Ова е резимето на една студијата објавена во “Psychological Review”.

За да се уверите дали ова е вистина, ве покануваме да го пробате следново: не одговарајте на секој телефонски повик, не проверувајте електронска пошта на секои две минути и напуштете го работното место порано. Ќе бидете изненадени колку ќе бидете поефикасни!

Поуспешни луѓе се оние кои успеваат да ги контролираат своите работни навики и се мотивираат себеси да ја подобрат својата продуктивност и ја ограничуваат интелектуалната активност на строго фиксно време, стои во завршението на студијата.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>