Top
Pouspeshna_kariera_iLike_mk

Голема самодоверба резултира со поуспешна кариера

Сигурно умеете добро да реагирате на пофалби, меѓутоа во денешно време морате да знате и да се себе-промовирате. Сепак, за тоа е потребна и вештина да знаете како да ги истакнете своите способности и квалитети пред претпоставените или клиентите, а сепак да не изледате премногу наметливо.

За да го забрзате своето напредување во кариерата треба да го добиете вниманието од претпоставените, а за тоа треба да бидете и стратешки добро подготвени.

За да го постигнете тоа, препознајте ги клучните можности за самопромоција. Состаноците со шефот се важни, ама има и мали момнети во текот на денот кои ако добро ги искористите, можат да Ви го подобрат патот до успехот.

Старото правило гласи: Со големо искуство до поуспешна кариера!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>