Top
Seks_za_vikend_iLike_mk

Деновите од викендот се најдобри за секс со партнерот

Американското истражување “Great American Sex Survey” покажало дека на луѓето најдраги денови за секс им се деновите од викендот. Саботата е на прво место со 33%, а петокот на второ со 22%.

Истражувањето, исто така, покажало дека после деновите од викендот на второ место е среда. Стручните лица за сексуални односи покажале дека викендот е омилен за сексуални активности затоа што луѓето обично имаат повеќе слободно време на располагање. А, на одговорот зошто среда е на второто место, истражувачите објаснуваат дека долго е времето од недела до петок, па среда е точно на половина од неделата и затоа што самото тело посакува интимност после поголемата пауза од викендот.

Еден дел од испитаниците, околку 13%, изјавиле дека сакаат да водат љубов во понеделник или четврток, а 12% го сакаат вторникот.

Најмногу луѓе се среќни кога ќе успеат да ги совладаат сите обврски и да најдат време за секс.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>