Top
Лесни физички вежби за подобра кондиција

Лесни физички вежби за подобра кондиција

Земете топка и застанете во полуклекната положба. Притоа, стапалата нека бидат во ширина на рамената, а топката држете ја во висина на градите. Исправете се и подигнете ја топката со раце над глава. Повторете 20 пати.

Потоа направете исчекор така што предната нога ќе биде свиткана под агол од 90 степени, а топката држете ја во раце. Правете свртувања на страната на онаа нога која е во исчекор. Повторете 15 до 20 пати.

За крај, телото поставете го исто како во претходната вежба само што сега топката да биде во раце пред градите. Одлепете ги лопатките од под, а рацете нека го следат движењето на телото во непроменета положба. Направете 5 серии по 20 повторувања.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>