Top
Holi-iLike-mk-F

Живописни фотографии од „Фестивалот на бои“

Пред точно една седмица се случи последното издание на Холи. За тие што не знаат, Холи (или фестивалот на бои) е карактеристичен за хинду религијата. Главното случување на овој настан е во Индија. Преку овој фестивал, луѓето ѝ посакуваат добредојде на пролетта и го прославуваат триумфот на доброто над злото. Холи претставува спој на дружење, молитви и убаво подготвена храна.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>