Top
Spanija001

Современа куќа со поглед кон Средоземното Море во Шпанија

Ramon Esteve Estudio се главните „виновници“ за оваа куќа со неверојатен поглед, која лежи на врв на рид. Фасадата е заштитена со автоматски систем за прилагодување на ролетните, што ја заштитува истата од сонце, а истовремено го ограничува погледот од улицата. Конкретните вертикални површини се затворени со големите стаклени прозорци, украсени со завеси кои даваат медитерански лик. Бетонските ѕидови во внатрешноста создаваат слика на уште поголем простор. Во подрумскиот простор, покрај паркингот, има неколку спални за гости и затворен базен со сауна. Погледот од терасите е она што го запира здивот.

Spanija-16

Spanija01

Spanija1

Spanija2

Spanija3

Spanija4

Spanija5

Spanija8

Spanija9

Spanija11

Spanija13

Spanija19

Spanija212

Spanija-15
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>