Top
modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-F

Прекрасен дом уреден во скандинавски стил во Мурманкс, Русија

Овој прекрасен дом се наоѓа во градот Мурманкс, Русија. Зад одличниот концепт стои искусниот архитект Денис Красиков. Станува збор за нетипичен скандинавски стил на уредување, кој отскокнува од шаблоните. Просторот е отворен и светол благодарение на големите прозори и високиот плафон.

Одличен визуелен ефект е постигнат преку контрастот на белате ѕидови со сивите тонови на мебелот, како и темниот дрвен под. Поговорките на ѕидовите, иако во црно-бели нијанси, ја дополнуваат атмосферата и на домот му даваат уникатен печат. Во секоја просторија е поставен по некој детал во сина и маскирно зелена боја со цел да се разигра амбиентот и да се избегне монохроматски впечаток. Се чини дека главен фокус е ставен на кујната која е одлично решена. На прв поглед делува индустриски и ладно, но сепак е домашна и мошне функционална. Осветлувањето во спалната соба и бањата е интересно и впечатливо.

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-002

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-003

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-004

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-005

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-006

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-007

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-008

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-009

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-010

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-011

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-012

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-013

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-014

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-015

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-016

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-017

modern-living-room-design-scandi-iLike-mk-018
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>