Top
Еко-куќа за студенти од 10м²

Еко-куќа за студенти од 10м²

Оваа симпатична куќичка со површина од 10 квадратни метри е најновото достигнување на креативниот тим од шведското архитектонско студио Tengbom Architects. Куќата е изработена од еко-материјали (дрвени панели со фина обработка) и ги задоволува сите потреби на еден студент. Објектот има интегриран кревет, маса, мини-кујна и купатило со туш кабина. До јули 2014 година во студентскиот кварт во Смаланд ќе бидат подигнати 22 вакви куќички.

Еко-куќа за студенти од 10м²

Еко-куќа за студенти од 10м²

Еко-куќа за студенти од 10м²

Еко-куќа за студенти од 10м²

Еко-куќа за студенти од 10м²
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>