Top
Чипкаст облакодер во Катар

„Чипкастот“ облакодер во Катар

Познатиот француски архитект Jean Nouvel проектирал импозантен објект во центарот на Доха, Катар. Објектот е висок 232 метри, а неговиот изглед е инспириран од традиционалната арапска архитектура од средниот век.
Облакодерот има интересна „чипкаста“ фасада која навечер свети во жолти нијанси. Доха е град со неверојатно високи температури, па перфорираната фасада овозможува дополнитела вентилација.

Чипкаст облакодер во Катар

Чипкаст облакодер во Катар

Чипкаст облакодер во Катар

Чипкаст облакодер во Катар

Чипкаст облакодер во Катар

Чипкаст облакодер во Катар

Чипкаст облакодер во Катар
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *