Top
modern-apartment-4

Апартман во Букурешт – спој на стил и функционалност

Архитектонското дуо Rosu-Ciocodeica се креатори на овој “Apartment M”, кое претставува современо прибежиште сместено во центарот на Букурешт, Романија. Целокупниот концепт и изгледот на проектот биле прилагодени на динамичниот начин на живот на семејстото. Идејата била да се отвори просторот во дневната соба, без да се загрози флексибилноста. Високо ниво на интимност за секој член на семејството епостигнато со јасна поделба на спалните соби. Фокусна точка на дневниот простор е метален и стеклен ѕид, кој може да направи поделба на просторот кога е потребно. Уште еден интересен елемент е речиси невидливата гардероба поставена во ходникот, покриена со огледала од три страни и истата се појавува како многу тенка црна табла кон дневната соба. Просторот за ноќевање ја следи истата палета на бои на целата внатрешност, што е главната рамка на целокупниот дизајн.

architecture-modern-apartment

modern-apartment-1

modern-apartment-2

modern-apartment-3

modern-apartment-5

modern-apartment-7

modern-apartment-8

modern-apartment-9

modern-apartment-10

modern-apartment-11

modern-apartment-12

modern-apartment-13

modern-apartment-14

modern-apartment-15

modern-apartment-16
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>