Top
leb

Што ќе се случи ако лебот го исфрлите од исхраната?

Секој грам јаглехидрат кој останува во телото, задржува и врзува три-четири пати повеќе вода од својата тежина. Лебот е има премногу јагленихидрати, а наглото исфрлање на истите од прехрамбените навики, на вашето тело ќе се забележи речиси во истиот момент. Лебот има многу различни облици од кои некои се штетни за нашето тело и линија, додека други заслужуваат само пофалба. Ако целосно го исфрлите лебот од исхраната, ќе забележите неколку предности.

Ќе ги изгубите килограмите предизвикани од вода
Лебот е полн со јаглехидрати, а наглото исфрлање на истите од прехрамбените навики, ќе се забележат веднаш на вашето тело и тоа во облик на слабеење. Не станува збор за инстант слабеење туку за губиток на вишокот течности од телото. Телото ги складира јаглехидратите во облик на гликоген, млечни киселини кои ја собираат водата. Секој грам јаглехидрат кој останува во телото, задржува и врзува три-четири пати повеќе вода од својата тежина.

Нема да бидете постојано гладни
Преработените јаглехидрати, кои ги има во белиот леб, во вашиот организам предизвикува брз пораст на шеќерот во крвта чие ниво потоа многу брзо паѓа. Овие брзи промени на мозокот му испраќаат нејасни и брзи сигнали кои го зголемуваат чувството за глад и желбата за храна поради што се дебелееме.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>