Top
Ослабете за 7 дена

Ослабете за 7 дена

Многу луѓе имаат проблем со согорување на калориите и топењето на наталожените масни наслаги. Откажувањето од благите задоволства или обилните оброци може да биде навистина стресно. Еве неколку начини со кои ќе согорите повеќе од 3.000 калории додека извршувате извесни активности поврзани со домаќинството, или пак, додека се забавувате.

  • Чистење прозорци – 335 калории за 1 час
  • Метење двор – 240 калории за 1 час
  • Усисување теписи – 215 калории за 1 час
  • Миење под – 325 калории за 1 час
  • Искачување по нагорнина – 500 калории за 1 час
  • Играње со вашето куче или маче – 210 калории за 1 час
  • Возење точак – 455 калории за 1 час
  • Возење ролери – 430 калории за 1 час
  • Брзо одење – 400 калории за 1 час

И запомнете дека физичката активност е особено важна за вашата кондиција и здравје.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>