Top
eyeliner-iLike-mk

Кусо упатство за совршено нанесување туш на очите

Навистина нанесувањето туш не е лесна и едноставна постапка, но со вистински совети и малку пракса лесно ќе може да го нанесете тушот.

  • Во почетокот најдобро е да вежбате со црно моливче или тенка четка што ќе ја натопите во туш
  • Почнете од средината на окото кон надворешниот раб. На овој начин ќе избегнете премногу дебела линија на почетокот на очните капаци
  • За очите да не изгледаат тажно, се препорачува линијата да не ја следи строго линијата на очните капаци. Туку линија повлечете кон надворешниот дел на веѓите
  • За линијата да биде јасна и прецизна, четката секогаш држете ја хоризонтално
  • Кога ќе завршите со главната линија, внимателно пополнете ги празните места
  • Грешките не се обидувајте да ги поправите со памучно стапче или влажно марамче бидејќи ќе се размечкатеОставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>