Top
Maz-koj-niz-statistiki-bara-razvod-iLike-mk

Очаен маж кој низ детални статистики бара развод од својата жена

Многупати сме биле сведоци на интересни и несекојдневни начини на запросување на девојката од страна на момчето. Но, во последно време, вистински хит станаа креативните пристапи при поднесувањето развод и одделување на партнерите еден од друг.

Токму таков е и примерот со овој маж кој низ издржани статистики бара развод од својата жена.

Писмото оди вака:

Драга жено,

Изминатите години се трудев околу тебе точно 365 дена, при што успеав само 36 пати.

Моите неуспешни денови изразени во бројки изгледаат вака:
– 17 пати ти беше ладно,
– 10 пати ти беше жешко,
– 25 пати децата беа сеуште будни,
– 20 пати беше уморна,
– 83 пати не можеше поради „технички“ причини,
– 5 пати беше премногу рано,
– 25 пати беше отворен прозорецот и некој би можел да слушне,
– 9 пати те болеше грбот,
– 10 пати беше премногу пијана,
– 20 пати не беше расположена,
– 17 пати плачеше детето,
– 10 пати рече дека мораш да посетиш гинеколог,
– 18 пати имаше фризура па не смеевме да ја растуриме,
– 15 пати беше премногу доцна, и
– 20 пати на работа ти го кренале притисокот.

Во останатите 36 случаи кога имав успех, 34 пати немаше задоволство поради:
– 4 пати премногу крцкаше креветот,
– 5 пати ме предупредуваше да бидам особено внимателен со тебе,
– 8 пати пред самиот крај ме запраша дали ја заклучив вратата,
– 1 пат престанав со активноста бидејќи плачеше и мислев дека неподносливо те боли,
– 8 пати баш од креветот констатира дека треба да се бојадиса таванот, и
– 8 пати престанав со активност бидејќи заспа.

После деталната анализа од примероците од нашата неактивност и следењето на твоите изговори, се сомневам дека во следната година задоволството ќе биде постигнато. Искористеноста на нашите капацитети е помала 10% што според мислењето на експертите е недоволно, доколку се земе во предвид дека „машината“ која не се подмачкува и не се користи, брзо пропаѓа.

Јас имам големи интерес во зачувување на мојата „машина“ и не сакам брзо да пропадне, па затоа одлучив да пронајдам алтернативни решенија. И најдов две:
1. Да преминам кон рачна обработка, или
2. Да го променам партнерот т.е. тебе!

Со ова писмо те известувам дека ја избрав алтернативата под број 2 како поповолна, подинамична и помодерна. Ако те праша некој каде сум, можеш да кажеш дека сум отишол до супермаркет.

Со почит,
Твојот поранешен сопруг
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>