Top
premolcete

Нешта кои треба да ги премолчите пред партнерот

Само врската која се базира на доверба може да преживее на долги патеки. Со криење на некои работите од нашиот партнер нема да постигнеме ништо. Но, дали треба да ја споделиме секоја наша мисла со нашиот емотивен партнер?

Има многу работи што ни доаѓаат на ум, и по 10 минути ги забораваме. Иако тие се бесмислени за нас, нашиот партнер не мора да значи дека ќе ги сфати исто, па затоа таквите мисли, кои не се клучни за врската, подобро е да си ги чувате за себе.

• Не ви се допаѓа како готви неговата мајка иако тој постојано потенцира дека таа е одличен готвач.
• Мислите дека е сладок колегата, но сѐ останува само на тоа, едноставно тој е сладок и толку.
• Некој ви се додворувал предходната вечер додека сте биле излезена со пријателките, но тоа само ќе разбуди погрешни емоции кај вашиот партнер.
• Не ви се допаѓа неговиот најдобар другар, а тој со него е уште од средно училиште.
• Непотребно е да изнесувате негативен став за некој негов талент и да го демотивирате.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>