Top
Samodoverba_mozham

Како до поголема самодоверба?

Секој од нас има период кога не се чувствува сигурен во себе. Ниското ниво на самодоверба пак води кон непријатни чувства и депресивни моменти. Затоа, постојано треба да работите на подигнување на нивото на самодоверба.

Замолчете го критичарот во вас
Добро е да бидете реални и самокритични, но ако претерате со тоа ќе имате чувство дека не вредите.

Најдете мотивација
За да стигнете до целта и да бидете успешни, мора да имате мотивација.

Работете на својот живот
Доколку моментално не сте задоволни од својот живот, време е за промена. Почнете да планирате и спороведете ги плановите на дело!

Бидете добри
Помагајте им на другите, тивко и затоа што навистина тоа го сакате.

Опкружете се со позитивни луѓе
Не го трошете времето на негативни и злобни луѓе. Бидете се оние кои ви се љубов, мотивација и инспирација!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>