Top
manipulatori

Бегајте подалеку од манипулатори

Манипулаторите често пати знаат на друг да пренесат страв, критика, вина и жалење. Сѐ што тие чувствуваат и од што се плашат ќе ви префрлат токму на вас. Тоа се луѓе со многу маски, кои ќе ве натераат да ги исполните нивните желби и да ги превземете нивните проблеми и пак нема да се благодарни. Заштитете се и изолирајте се од такви луѓе. Бидете свесни за своите права.

• Имате право на почитување од страна на други луѓе.

• Имате право да ги кажете гласно своите желби и своите ставови.

• Имате право да го добиете она што го заслужувате.

• Имате право да си поставите свои приоритети.

• Имате право да кажете “Не” без чувство на вина.

• Имате право да ги кажете своите размислувања без разлика колку се разликуваат од тие на другите луѓе.

• Имате право да се браните себеси од морални, емоционални и физички борби со пријателите.

• Имате право да го поминете животот онака како што сакате. Вашиот мир е потребен за вашиот живот да биде среќен.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *