Top
Neverstvo-par

Зошто мажите изневеруваат посветени сопруги

Сте слушнале и веројатно сте виделе десетици пати: жена полна со љубов, која направила сè совршено, не може да разбере зошто нејзиниот сопруг ја изневерил.

Чувствува дека направила сè како што треба, дека ги земала предвид потребите на нејзиниот сопруг, па дури и ги ставила пред своите. Можеби се откажала од ветувачка кариера за да го издржува бракот и да се грижи за децата. И да, навистина е тешко да се поверува, а уште помалку да се разбере зошто мажот би ја изневерил совршената жена.

Од психолошка гледна точка, всушност има многу одговори на ова прашање. Денеска во продолжение ви ги одбравме најчестите. Ќе ве изненади фактот што причините имаат многу малку, или воопшто немаат врска со изневерената сопруга.

• Монотонијата го заситила.

• Сака промена, било каква па макар и полоша.

• Посветената жена му е сигурна, па трга по нешто ново во лов.

• Си го храни егото.

• Не е задоволен сам од себе, па си докажува дека може да има се што ќе посака.

• Се чувствува запоставено, оти таа се грижи повеќе за домот и децата.

И кога ќе разгледате се, ќе сфатите дека многу е мал процентот на вашата вина, можеби и не постои. Проблемот на мажот кој изневерува е во него, не е во вас!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>