Top
200444046-001

Најчести причини поради кои мажите заминуваат

Мет Хјустон, автор на книгата „Врати го засекогаш”, вели дека неверството не е клучна причина за заминувањето на посилниот пол. Тој вели дека мажите ги оставаат своите партнерки поради следните причини:

• Недостаток на предизвици во врската

• Несигурност

• Ладнокрвност и резерва

• Желбата за контрола

• Љубомора

• Фантазија

• Постојана рутина

Хјустон вели: „Затоа е важно да се промените малку пред да го пронајдете виновникот кај друга жена. Бидете сигурни во врската, ако се грижите, намалете го истражувачот во себе, не контролирајте го, заборавете ја љубомората, зголемете ја топлината и нежноста и скокнете од патеката. Израдувајте го со некое добро изненадување, предложете некоја авантура што знаете дека нема да одбиете. Направете да се чувствувате двајцата сакани и важни, па тој нема да замине ниту на сон.”
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>