Top
dobra_komunikacija

Клучот за квалитетна врска е добрата комуникација

Добрата комуникација е клучот за секоја квалитетна врска. Кога сте во врска со партнер и сте насочени еден кон друг треба и да обезбедите безусловна поддршка и разбирање еден на друг, па затоа едноставно треба да зборувате за некои теми на дневна основа.

Тешкотии
Партнерот е личност со кого треба да разменувате искуства кога ќе се вратите дома. Во никој случај не смее да ви биде тешко да ги ислушате неговите грижи ниту пак да ги кажете своите. На овој начин ќе се развива трајно чувство на блискост и разбирање меѓу вас.

Цели и планови
Отворете разговор за сите ваши, мали или големи цели, будејќи ќе се мотивирате да стигнете до нив заедно со целосна пареа. Важно е да не ги чувате за себе вашите цели и планови. Вашиот партнер може да ви биде значителна поддршка во нивното остварување, и обратно, можете да му помогнете на партнерот да ги постигне поставените цели. Бидете сигурни дека планирате заеднички активности, бидејќи токму недостатокот на време да уживате во еден е еден од најголемите виновници за кршење на врските и браковите.

Здравје
Понекогаш ги криеме здравствените проблеми за да не ја преоптоваруваме саканата личност, но здравјето е секогаш на прво место и мора да се зборува отворено. Секоја болка ќе биде полесно да се носи ако ја делите.

Спомени
Треба да се сеќавате на прекрасните моменти кои сте ги доживеале заедно секој ден, сеќавањето на добрите спомени создава позитивна енергија меѓу вас и ве потсетува дека во иднина ќе создавате прекрасни моменти.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>