Top
kafe so kalua

Ледено освежување: кафе со калуа

Температурите постепено веќе достигнуваат до ниво на кое ни е потребно разладување. Токму тоа го овозможува ова вкусно кафе.

Потребни состојки (за 2 кафиња):
100ml еспресо
40ml млеко
40ml Калуа
2 лажички шеќер во прав
лед

Начин на подготовка:
Ставете ги ледените коцки во шејкер. Ставете го подготвеното еспресо во шејкерот и врз него додадете ги и останатите состојки. Тресете 20-тина секунди со цел еспресото целосно да се илади и потоа претурете во 2 стаклени чаши. Пријатно освежување!




Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>