Top
Вака изгледа светот надвор од диоптерските очила

Вака изгледа светот надвор од диоптерските очила

Фотографката Џејми Бек и кинематографот Кевин Бург од Америка реализирале навистина интересен проект. Тие изработиле неколку анимации на кои може да се погледне како луѓето, кои носат диоптерски очила, го доживуваат светот околу себе кога не ги носат очилата за гледање. Ова особено ќе биде интересно за сите оние кои немаат проблеми со диоптријата. Реализацијата на проектот е финансиски поддржана од модната куќа „Армани“.

glasses-ilike-mk-001

glasses-ilike-mk-002

glasses-ilike-mk-003

glasses-ilike-mk-004

glasses-ilike-mk-005
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *