Top
spionira

Секој трет човек ги шпионира своите соседи

Секој трет човек редовно ги шпионира, а половина од луѓето знаат во колку часот нивните соседи одат или си доаѓаат од работа, една десетина од нив набљудуваат низ прозорецот, а некои одат до таму што посматраат низ клучалката на вратата.

Ова се случува како резултат на досада или премногу слободно време, а радозналоста е најчеста причина за шпионирање. Оние кои шпионираат добро се упатени во приватноста на соседите, а една четвртина од нив знаат кои соседи имаат проблеми во домот, а секој десетти тврди дека знае со кого соседот ја изневерува сопругата. Многу од нив се прикриваат во затеменета соба, како би останале незабележани, а секој трет човек се приблужува кон прозорецот на секој звук на автомобил или врева пред влезот.

Најчестите нешта кои соседите први ги забележуват се: нов автомобил, времето на поаѓање и враќање од работа, доаѓањето на непознат посетител, расправии на соседите, достава до вратата на соседот.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>