Top
A young woman drinking a glass of water. Image shot 2006. Exact date unknown.

Пијте по 2 чаши вода пред секој оброк

Според резултатите на едно истражување спроведено во Обединетото кралство, доколку пиете 500ml вода пред секој оброк, ќе ослабете.

Истражувањето било спроведено на 84 возрасни лица кои ги следеле во период од 12 недели. Секоја учесник во истражувањето добил совет на кој начин да држи диета, како да се храни и да ја зголеми својата телесна активност. Потоа, испитаниците биле поделени во 2 групи: на 42 од нив им било кажано пред секој оброк во денот да пијат половина литар вода, а другите 42 лица не пиеле вода. Лицата кои пиеле вода пред оброкот во просек изгубиле 1,3kg повеќе од оние кои не пиеле вода, односно за 12 недели изгубиле околу 4,3kg.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>