Top
The-Japanese-Cat-Island-iLike-mk

Островот Аошима е дом на мачките

Јапонскиот остров Аошима важи за дом на мачките. Тој е вистински сон на секој човек кој е љубител на мачките. Според најновите пресметки, таму има шест пати поголем број на мачки во однос на луѓе. Најмногу се сконцентрирани околу пристаништето, како и во малите селца каде се лови риба. Локалното население се грижи за мачките, а токму рибите се нивни најчест оброк.

Во последно време, овој остров е вистинска туристичка атракција.

The-Japanese-Cat-Island_1

The-Japanese-Cat-Island_2

The-Japanese-Cat-Island_3

The-Japanese-Cat-Island_4

The-Japanese-Cat-Island_5

The-Japanese-Cat-Island_6

The-Japanese-Cat-Island_7

The-Japanese-Cat-Island_8

The-Japanese-Cat-Island_9

The-Japanese-Cat-Island_10

The-Japanese-Cat-Island_11
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>