Top

Дружбата со мачиња е вистинска антистрес терапија

Живееме во динамично општество во кое стресот е неизбежен дел од секојдневието.

Креативниот тим на „Soul Pancake“ направил кус експеримент кој имал за цел да го потврди антистресното дејство на мачињата врз луѓето. Тие во еден малк парк, кој се наоѓал во непосредна близина на фрекфентна улица, инсталирале една стаклена кутија во која сместиле луѓе кои се изложени на постојан стрес. Им дале слушалки и ги поканиле на куса медитација, а потоа…
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *