Top
Marsala-iLike-mk-F

„Марсала“ е хит бојата за 2015 година

„Pantone“ најави дека т.н. „Марсала“ е бојата која ќе ја одбележи наредната календарска година.

Бојата е добиена со мешање на црвени и кафеави тонови, а името потекнува од вино. „Марсала“ ја опишуваат како заводлива и софистицирана. Таа оддава впечаток на стабилност и самодоверба.

„Pantone“, која е водечка компанија за производство и систематизација на бои, вели дека оваа земјена нијанса е мошне елегантна. Истата ќе наиде на големо прифаќање од модниот свет, производителите на козметички средства, но и во автомобилската индустрија.

Marsala-iLike-mk-002

Masala_Teaser_Quer

Marsala-iLike-mk-003

Marsala-iLike-mk-006

Marsala-iLike-mk-008

Marsala-iLike-mk-007
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>