Top
Чуден животински свет за кој не сте ни претпоставувале дека постои

Чуден животински свет за кој не сте ни претпоставувале дека постои

Дали некогаш сте претпоставувале каков сè животински свет постои на Земјава? Веројатно овие животински форми никогаш не сте имале можност да ги видите. Транспарентни, колоритни, како јајце, издолжени… со еден збор чудни. Досега научниците документирале околу 1,5 милиони животни, а научникот Рос Пејпер верува дека постојат околу 200 милиони. На оваа тема поопширно пишува во неговата најнова книга „Animal Earth: The Amazing Diversity of Living Forms“.

P248.tif.jpg.CROP.original-original.tif

1.jpg.CROP.original-original

P065.tif.jpg.CROP.original-original.tif

P102.tif.jpg.CROP.original-original.tif

P182.tif.jpg.CROP.original-original.tif

P208.tif.jpg.CROP.original-original.tif

P252.tif.jpg.CROP.original-original.tif

P226.tif.jpg.CROP.original-original.tif
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>